PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 
ZWO commissie ZWO commissie
Binnen de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel' te ’s-Graveland bestaat een ZWO commissie. Deze commissie valt onder de verantwoordelijkheid van de Diaconie.

De afkorting ZWO staat voor drie werkvelden: Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Praktisch gezien valt het onderscheid tussen de drie werkvelden moeilijk te maken. Zending wordt veelal gecombineerd met ontwikkelingswerk en ook werelddiaconaat speelt hierbij vaak een ondersteunende rol.

Zending
Zending is de opdracht aan christenen om de Bijbelse boodschap door te geven en zichtbaar te maken voor alle mensen. Voorbeelden van zending zijn: het bieden van hulp bij het opstarten van projecten op het gebied van de verkondiging, theologische opleidingen, onderwijs of jeugdwerk.

Werelddiaconaat
Bij Werelddiaconaat ligt de focus op het bieden van steun aan mensen die dit nodig hebben. Denk hierbij aan het verstrekken van een klein krediet of een stukje land, het bieden van voorlichting over voeding, het aanbieden van een cursus om te leren lezen en schrijven, of het in opstand komen tegen de schending van mensenrechten.

Ontwikkelingssamenwerking
Ontwikkelingssamenwerking is het aanpakken van oorzaken die armoede en onrechtvaardige structuren in stand houden.
terug
 
 
Bethlehemkerk
Kijk hier naar de diensten in de Bethlehemkerk (kerkdienstgemist.nl).
 
Afscheid 'de Graankorrel'
Beluister hier de rondgang door de kerk met woorden van afscheid.

Klik hier voor de Orde van Dienst.

Klik hier voor de afscheidspreek van ds. Annemieke Parmentier.

Klik hier om de gehele dienst te beluisteren.
 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.